Wildcamera Tips

Wildcamera
De wildcamera, ook wel cameraval genoemd, is een camera die bij beweging een afbeelding of video maakt. U kunt met een wildcamera dieren in hun natuurlijke omgeving fotograferen, zonder dat u ze stoort. De camera is uitgerust met een bewegingssensor of een infrarood sensor die bij een beweging of verhoogde temperatuur beeldmateriaal maakt. Ook bevat een wildcamera vaak een camouflagepatroon, zodat hij niet opvalt.

Toepassingen wildcamera
Een wildcamera zorgt dat u ziet wat er ‘s nachts en overdag in het bos, in de tuin of op uw erf gebeurt. Ze worden veel gebruikt voor studies naar dierlijk gedrag, zodat mensen het gedrag van de dieren niet hoeven te verstoren maar toch beeldmateriaal kunnen verzamelen. Daarnaast zijn wildcamera’s perfect om te zien wat er op of rondom uw locatie(s) gebeurd. De camera’s zijn zo in te stellen dat ze pas beginnen met opnemen zodra er beweging gedetecteerd wordt. U kunt bijvoorbeeld uw opslag zeer goed beveiligen met een wildcamera, krijg een melding op uw mobiel of laptop zodra de camera’s beweging detecteren en kijk LIVE mee! (dit kan met de 4G/3G/WIFI-modellen). Ook kunt u bijvoorbeeld een camera zo instellen dat het elke x aantal seconden/minuten een video/foto neemt, dit is handig wanneer u de vorderingen op uw bouwplaats, de groei van een plant of iets anders over langere periode wilt monitoren.

Voordelen Cameraval
Voor het onderzoek naar dierlijk gedrag hebben wildcamera’s grote voordelen ten opzichte van het direct observeren van dierlijk gedrag. Het beeldmateriaal dat een wildcamera maakt, kunt u delen met andere personen zodat het gedrag beter geëvalueerd kan worden. Bovendien wordt het leefgebied minimaal verstoord in vergelijking met het constant aanwezig zijn in dierlijk gebied. De camera’s zijn in verhouding vele malen goedkoper dan andere artikelen.

Hoe plaats ik een wildcamera?
Naast een goede kwaliteit wildcamera is de locatie waar de camera wordt opgehangen een doorslaggevende factor voor het verzamelen van goed beeldmateriaal. Het plaatsen van de camera op een druk bezochte plek voor dieren (waterpunt, voederpunt) zorgt voor een grotere kans op succes. Natuurlijk kunt u de kansen op succes ook vergroten door bijvoorbeeld een liksteen of ander lokmiddel op te hangen (vis of visolie werkt ook erg goed). Afhankelijk van de diersoort die u wilt fotograferen of filmen bepaalt u ook de hoogte waarop de camera wordt opgehangen. Voor grof wild zoals reeën en zwijnen is het aanbevolen om de camera op ongeveer 100cm hoogte te hangen. Wilt u afbeeldingen van marters of nog kleinere dieren maken? Dan is het aanbevolen om de camera op ongeveer 40cm hoogte te hangen. Zet de wildcamera nooit direct op de grond

Kenmerken optimaal gebruik
Graag zetten we een aantal kenmerken van een wildcamera voor u op een rij om te zorgen dat u optimaal gebruik maakt van uw nieuwe camera.

SD kaartje
Er zijn natuurlijk veel verschillende SD-kaarten te verkrijgen in de markt. In de meeste wildcamera’s kunnen SD kaartjes tot max 32GB gebruikt worden. Wij adviseren altijd video klasse 10 te gebruiken vanwege de hoge beeldkwaliteit van onze camera vallen. Een handige tip voor als u uw wildcamera veel gebruikt: gebruik 2 SD kaartjes! Terwijl u het volle SD kaartje uit uw camera haalt om de afbeeldingen of video’s te bekijken, plaatst u het lege SD kaartje direct in de camera. Uw wildcamera staat op deze manier altijd stand-by. De kaartjes van ons eigen merk zijn ten zeerste aan te bevelen!

Accessoires wildcamera
Naast de het SD kaartje zijn er natuurlijk nog vele accessoires te verkrijgen voor de cameraval. Een handig hulpmiddel voor het bekijken van uw beeldmateriaal op uw smartphone is de SD card reader om de beelden direct op uw laptop of pc terug te kunnen kijken! Ook een zonnepaneel, adapter, batterijoplader of camera bescherming/slot zijn zeer streng aan te raden! Dit bespaart kosten en kan het gebruik van de camera’s prettiger maken.

 

 

 Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via info@ildcamerxl.nl